10 ранени полицаи в Горловка, Туричонов иска наблюдатели от ООН

16985
10 ранени полицаи в Горловка, Туричонов иска наблюдатели от ООН
Снимка: Getty Images/Guliver

При щурма на сградата на полицията в украинския град Горловка, Донецка област, са пострадали над 10 служители на органите на реда.

Началникът на градското управление на полицията Андрей Крищенко е бил приет в болница с множество наранявания. Над 10 други полицаи са получили различни по сериозност травми. В момента в сградата няма служители на реда, там се разпореждат проруските сепаратисти, пише Агенция "Фокус". Утре, 15 април, те се канят да излъчат нов кмет на града.

Путин получава много молби за помощ от Източна Украйна

Руският президент Владимир Путин получава много молби за помощ от Източна Украйна, където проруски протестиращи влязоха в сблъсъци с ...

Тъй като украинската армия заема позиции в Източната част на страната, председателят на Върховната рада и временен украински президент Александър Турчинов поиска от ООН да прати наблюдатели. Те трябва да са свидетели на антитерористичната операция срещу сепаратистите, които завземат административни обекти в тази част на страната. Турчинов е предложил на генералния секретар на ООН Пан Хи Мун да проведат съвместна операция с миротворческите сили на ООН. Мун пък е казал, че Киев е предприел необходимите стъпки за стабилизиране на нещата в страната.

В град Славянск проруските сепаратисти поискаха от Владимир Путин да се намеси, за да ги спаси от управляващите в Киев. Това стори лидерът на проруските активисти Вячеслав Пономарьов, пише "Сегодня". Към Славянск е потеглила танкова колона на руската войска. Споре Livenews.ru става въпрос за поне 40 машини.

Междувременно външните министри на страните от ЕС са одобрили финансов пакет от помощи за Украйна. Новината бе съобщена от европейския комисар за разширяването Щефан Фюле в социалната мрежа. Според него министрите са се договорили за отпускането на 1 милиард евро под формата на средносрочни заеми за Киев, както и 610 милиона евро като макрофинансова помощ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа