13 арестувани във връзка с вчерашното нападение в Истанбул

5289
13 арестувани във връзка с вчерашното нападение в Истанбул

Турската полиция задържа 13 души във връзка с нападението срещу щаб-квартирата на полицията в Истанбул.

Счита се, че сред тях може да има съучастници на жената, която бе убита при престрелка по-рано вчера и която е носела в себе си две гранати. От полицията смятат, че тази жена може да е свързана със стрелбата срещу полицейска кола на площад Таксим през януари. На 30 януари Елиф Султан Калсън открива огън срещу патрулна полицейска кола.

Тя използва самоделно пригоден автомат и пистолет. Тогава нямаше пострадали полицаи, а терористката успя да избяга и да се укрие. Смята се, че убитата по-рано жена пред полицейското управление може да е именно Калсън. Следователите работят по тази версия и се опитват са установят самоличността на убитата.

Според последни данни при нападението на щаб-квартирата на полицията двама полицаи, които в момента на стрелбата са излизали на улицата, са били леко ранени. Те открили стрелба, след като жената хвърлила граната срещу тях. От полицията уточняват, че нападателката е била въоръжена с автомат, две ръчни гранати и пистолет. По-рано бе разпространена информация, че жената е имала съучастник, който е бил ранен, успял да избяга, но по-късно бил заловен. Понастоящем е установено, че жената е действала сама.

Смята се, че арестуваният може да е бил един от намиращите се наблизо студенти. Те идвали към сградата на полицията, за да подкрепят свои познати, арестувани при скорошни протестни демонстрации. Задържани са 13 човека. Според очевидци жената може да е имала още 4 съучастници, които обаче не са взели пряко участие в нападението, а са осъществявали координацията. Не е изключено тези лица, да са се смесили с групата студенти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа