300 ареста във Франция заради терористичните атаки в Париж

3753
300 ареста във Франция заради терористичните атаки в Париж
Снимка: Getty Images

Френските органи на реда са арестували около 300 души в региона на Париж, след терористичните атаки на 13 ноември. Това съобщи полицейският началник Мишел Кадо, предаде БГНЕС

Направени са 298 претърсвания. В региона са разположени 10 200 полицаи и 6400 военни. Приоритетни обекти са транспортни спирки, летища, големи публични пространства, правителствени сгради, културни забележителности, медийни компании и болници, обобщи Кадо. Той добави, че нивото на заплаха за сигурността остава високо.

Българите масово няма да променят нищо в живота си след терора в Париж

След атентатите в Париж, мнозинството от българите (52%) са на мнение, че заплахата за България е същата, както и за останалите европей...

Продължаваме да виждаме съобщения на „Ислямска държава” в интернет, в които се отправят заплахи към Франция, добави полицейският началник. Той спомена и за малък брой расистки или антиислямистки престъпления, но похвали цялостно „отговорната и републиканска” реакция на обществото.

Заради повишената степен на заплаха за сигурността ученици няма да могат да посетят предстоящата международна конференция за климатичните промени на ООН, допълни Кадо. Събитието ще се проведе в околностите на столицата в началото на следващата седмица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com