300 имигранти са избягали от пограничен бежански лагер в Унгария

3559
300 имигранти са избягали от пограничен бежански лагер в Унгария
Снимка: Gettyimages.com

Унгария е затворила основният си контролно-пропусквателен пункт със Сърбия, след като близо 300 имигранти избягаха от намиращ се наблизо бежански лагер, съобщи полицията. „За да предотвратят инциденти, полицията временно затвори за пристигащ трафик магистралния гранично-пропусквателен пункт в Рьоске и пренасочва движението по друг път“, съобщиха властите.

Мярката беше взета, след като близо 300 души избягаха през ограда на намиращ се наблизо бежански лагер. „Според полицейски изчисления 300 нелегални имигранти в 11:30 часа (местно време), са минали през оградата на имиграционния сборен пункт в Рьоске на две групи и са избягали по магистрала М5, информира БГНЕС.

Великобритания ще приеме още сирийски бежанци

Великобритания ще приеме още хиляди бежанци от Сирия, заяви премиерът Дейвид Камерън по време на посещението си в Лисабон. "Ще продълж...

Полицията е предприела необходимите стъпки за арестуването им“, се казва в изявление. През последните седмици Унгария беше залята от огромна бежанска вълна, след като много имигранти предпочетоха да минат през страната на път за други западни държави като Германия, която наскоро облекчи получаването на бежански статут за сирийци. Днес за втори пореден ден близо 500 имигранти се намират в град Бичке, след като бяха свалени от влак, за който се предполагаше, че трябва да ги отведе в Австрия.

Имигрантите отказват да бъдат настанени в унгарски бежански лагери въпреки опитите на полицията да ги заведе там. В същото време други близо 2000 души все още се намират на международната гара „Келети“ в Будапеща, очаквайки да се качат на влакове за Западна Европа.

 

 

Австралия: Европа да се учи от нас за бежанците

Австралийският премиер Тони Абът призова Европа да вземе пример от Австралия и да спира бежанските корабчета, които се опитват да дости...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа