4 000 мигранти влязоха в Унгария само за ден, а 50 000 в Германия само за седмица

5219
4 000 мигранти влязоха в Унгария само за ден, а 50 000 в Германия само за седмица
Снимка: Getty Images/Guliver

Властите в Германия съобщиха, че от 5 септември до момента в страната са влезли около 50 000 мигранти. Вицеканцлерът Зигмар Габриел заяви, че скоростта, с която бягащите от войните в Близкия изток и Африка пристигат в страната, надхвърля възможностите й да им осигури места за настаняване.

Габриел изрази надежда, че на срещата на вътрешните министри от Европейския съюз в понеделник, партньорите от Общността ще се съгласят да приемат някои от новодошлите мигранти, информира БНР.

В Европа шестваха и срещу бежанците

Днес хиляди души в цяла Европа излязоха на шествия, за да покажат подкрепата си към бежанците. Имаше обаче и контрадемонстрации. Близо ...

Междувременно Франция обеща да ускори процедурите по разглеждане на молбите за убежище на бежанците, пристигащи на нейна територия, както и да увеличи капацитета за настаняването им.

Френското правителство пое ангажимент да увеличи и финансовата помощ за градовете, които настаняват бежанци, предаде Франс прес.

Франция, която се ангажира да приеме 24 000 бежанци, ще увеличи също приноса си за хуманитарните организации на ООН, които работят на терен в съседните на Сирия страни, приели милиони бежанци, обеща президентът Франсоа Оланд.

Стана ясно, че само за последните 24 часа от Сърбия в Унгария пристигнаха над 4000 мигранти. В петък техният брой бе над 3000 души, съобщиха от вътрешното министерство в Будапеща.

Веднага след нелегалното прекосяване на границата мигрантите се насочват към огромния приемен център, където започва тяхната регистрация.

И Атина демонстрира подкрепа към бежанците

Атина се присъедини към някои от европейските столици, които демонстрират днес подкрепата си за бежанците. В Атина започват демонстрац...

През последните часове бежанският натиск се засилва поради намерението на властите в Будапеща още в началото на седмицата да въведат по-строги санкции за нелегалните мигранти, нарушителите на границата и трафикантите на хора.

По границата със Сърбия ще има и по-голямо полицейско и военно присъствие.

Утре ще бъде поставена и метална врата на жп-гарата на границата между двете държави, което допълнително ще затрудни нелегалните мигранти. Около нея ще бъде изградена и допълнителна 40-метрова ограда.

От началото на годината броят на имигрантите, влезли в Унгария, достигна 175 000. За повечето обаче крайната цел е Германия.

В столицата на Бавария само през изминалия ден пристигнаха над 10 000 бежанци, което накара местните власти да поискат и останалите части на Германия да приемат повече мигранти. До момента Германия е приела най-много бежанци в Европа. До края на годината е запланувано техният брой да достигне 450 000 души.

Австрийският канцлер разкритикува Орбан заради отношението му към бежанците

Канцлерът на Австрия Вернер Файман разкритикува унгарския премиер Виктор Орбан, сравнявайки отношението към бежанците, които преминават...

Очаквайте още милион

Ако войната в Сирия продължи до края на тази година ще има още един милион сирийски бежанци. Това предупреждение отправи координаторът на ООН за Сирия Якуб ел Хилу.

"Човешкият влак ще продължи. Хората ще напускат домовете си и през зимата, ако не бъдат взети политически мерки за прекратяване на сблъсъците", каза още той пред британският вестник "Гардиан".

Според него през 2015 година над един милион души са се преселили. Той призова за международна помощ за сирийските граждани, за да могат да преживеят зимата в собствената си страна, допълва още bTV.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа