6-годишно майчинство в Унгария

46144
6-годишно майчинство в Унгария
Снимка: Thinkstock/Guliver

Унгарките ще могат да взимат шестгодишно майчинство, като част от реформите, стимулиращи раждаемостта в страната, съобщава ХРТ, цитиран от БГНЕС.

Освен това гражданите на Унгария, освен заплатата си ще получават и купони, които могат да използват в местни заведения и хотели. Тази мярка ще позволи на местните заведения да реализират по-големи печалби, като гражданите се насърчават да посещават местни търговци, а не чуждестранни вериги.

Така наречените "Ержибет купони" са допринесли за 11% нарастване на вътрешния туризъм. Европейската комисия е получила жалби от чужди компании, които твърдят, че тази система несправедливо им отнема печалбите, а целта е да се намали конкуренцията.

За да стимулират раждаемостта, унгарците позволиха на бременните жени да отсъстват от работа до 6 години след раждането. В първите шест месеца след раждането майките получават 70 на сто от дотогавашната заплата, между шестия месец и втората година държавата изплаща 50% от заплатата, а през последните четири години се изплащат символичните 100 евро.

Унгария въведе още една новост - програма за заетост на бездомните, които сега работят като част от обществените комунални услуги и за това получават минимална заплата от 77.500 форинта.

Вместо социални помощи за безработните, правителството на Виктор Орбан осигурява работа на тази част от населението. В момента безработицата в Унгария е 7 на сто.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа