8 случая на заразяване с ебола в ЕС

18774
8 случая на заразяване с ебола в ЕС
Снимка: Gettyimages

В Европейския съюз са установени осем случая на заразяване с вируса ебола. Това заяви говорителят на Европейската комисия Фредерик Винсент, предаде агенция ТАСС. Той подчерта че „риск от епидемия няма”.

„Всички случаи на заразяване са свързани с лица, завърнали се от заразените региони в Африка", отбеляза Винсент. Той подчерта, че в Европа се спазват „строги процедури във връзка със заболяването”, поради което „няма никакъв риск от разпространяване или започване на епидемия”.

Ебола ще струва 32 млрд. долара до края на 2015 г.

Цената на епидемията от ебола в Западна Африка може да надхвърли 32 милиарда долара до края на 2015 г., ако епидемията се разпространи ...

Изолираните случаи на хеморагична треска в Европа са неминуеми, но рискът от избухване на епидемия е крайно малък, заяви днес Световната здравна организация в свое комюнике, цитирано от AFP.

Според организацията разпространяването на ебола в Европа може да се предотврати, а опасността от избухването на епидемия е „крайно малка”.

„Европейските страни са сред най-добре подготвените страни в целия свят, за да се справят с хеморагична треска, включително такава, предизвикана от ебола”, смятат от СЗО.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа