Абортите са по-приемливи за руснаците, отколкото еднополовата любов

4662
Абортите са по-приемливи за руснаците, отколкото еднополовата любов
Снимка: Thinkstock

Миналата година Владимир Путин се опита да увери международната общност, че законът срещу „хомосексуалната пропаганда“, приет от руската „Дума“ през юни 2014 г., не е диксриминационен. Но явно опитът е бил безуспешен, щом нагласите по отношение на сексуалните малцинства в Русия все още са любопитна тема в западните общества.

Според изследване, проведено от американската статистическа агенция „Пю“, почти три-четвърти от руското население намират за неприемлива еднополовата любов. Едва 9% от руснаците определян хомосексуалните отношения като приемливи.

Русия блокира резолюция на ООН за малайзийския Боинг

Съветът за сигурност на ООН днес не прие резолюция за създаването на трибунал за преследване на виновните за авиокатастрофата на мала...

69 % участвалите в проучването руснаци също така твърдят, че извънбрачните връзки не са приемливи, като едва 7 процента признават, че за тях тези отношения са нещо нормално.

По-демократично е настроението в руското общество по отношение на абортите - докато 44% от руснаците не одобряват абортите, то 25 на сто ги намират за разумно решение в случай на нежелана бременност.

Играенето на хазарт също се счита за табу в руското общество. 62 процента от руснаците определят участието в хазартни игри като неморално деяние, като едва 10 процента от тях нямат нищо против този вид игри.

Учудващо, пиенето на алкохол се счита за лош навик от почти половината руснаци, като едва 25% от участвалите в проучването твърдят, че употребата на спиртни напитки е приемлива.

Системи на американското правителство са пробити от руски хакери

Хакери от Русия са получили достъп до компютрите на американски правителствени служители, твърди американската компания FireEye, спец...

Сексът преди брака е табу за близо 1/3 от руските граждани, като 40% нямат нищо против да си доставят плътски страсти със своята половинка преди подписа.

Използването на контрацепция, изглежда, е широко разпространено в руското общество, тъй като само 7% от руснаците го намират за неприемливо.

Що се отнася до разводите, оказва се, че 46% от руснаците намират развода за нещо напълно нормално, като само 22% от тях ги считат за срамен акт.

Източник на данните: Център за изследвания „Пю“ (Pew Research Center).

Путин гледа на север

Кремъл обяви, че новата му морска стратегия е изготвена в отговор на „недопустимите“ планове на НАТО да приближи военната с...

Автор: Теодор Спасов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа