Активизиране на сраженията в Източна Украйна

7267
Активизиране на сраженията в Източна Украйна
Снимка: Getty Images/Guliver

Сраженията в Източна Украйна рязко са се активизирали. Украински войник и цивилен гражданин са били убити през последното денонощие, предаде БНТ.

Според военен говорител на Киев украинските позиции са били обстреляни 16 пъти от вчера насам, като проруските сепаратисти са използвали тежки оръжия, които би трябвало да са изтеглени от фронтовата линия съгласно Минското споразумение.

Украйна - на косъм от социален взрив?

Съвсем скоро в Украйна може да настъпи социален взрив, тъй като населението на страната се намира в толкова тежка икономическа ситуаци...

Кметството на Донецк, който е под контрола на сепаратистите, съобщава за артилерийски обстрел срещу града снощи и тази сутрин.

В същото време представителят на самопровъзгласената Донецка народна република (ДНР) на минските преговори Денис Пушилин заяви, че властите на ДНР смятат увеличаването на обстрелите от страна на украинските сили за сигурност за опит за проваляне на срещата на контактната група в Минск, предаде "РИА Новости", цитирана от "Фокус".

"Ние не изключваме, че това е провокация с цел да се провали срещата в Минск, която може да ускори мирното разрешаване на конфликта. Ако тази среща не се случи, то мирният процес ще бъде застрашен. На някого е изгодно обстрелите да продължават“, заяви Пушилин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа