Андреас Лубиц е подготвял разбиването на самолета

9896
Андреас Лубиц е подготвял разбиването на самолета
Снимка: Gettyimages.com

Вторият пилот на разбилия се във френските Алпи самолет Андреас Лубиц е търсил в интернет информация за самоубийства и врати на пилотски кабини.

При обиск в дома на Лубиц следователи са иззели таблет, на който са намерени следи от посещаваните сайтове до 23 март. Историята на посещенията показва, че пилотът „се е информирал за начините за самоубийство“, както и за „вратите на пилотската кабина и мерките за сигурност“, се казва в комюнике на прокуратурата в Дюселдорф.

Същевременно бе открита втората черна кутия на разбилия се във френските Алпи самолет на германската компания Germanwings.

Тя се издирваше 9 дни. Кутията съдържа параметрите на полета на самолета на компания Germanwings, чието падане на 24 март предизвика смъртта на 150 души.

Властите се надяват информацията в нея да даде нови данни за инцидента, след като записите от първата черна кутия показаха, че най-вероятната причина за катастрофата са действията на втория пилот, който умишлено е насочил самолета към планината.

Любиц получавал пристъпи на паника и притъмняване пред очите

Нови подробности за втория пилот, за който се предполага, че нарочно разби А320 във френските Алпи, изнася днес Bild. При медицинско и...

Междувременно говорителят на Germanwings Ванеса Торес заяви, че пилотът-убиец Андреас Лубиц е имал валидно медицинско свидетелство „първа степен”. Не сме знаели, че той има психически проблеми, подчерта Торес пред AP.

През тази седмица от Lufthansa оповестиха официално, че Лубиц ги е уведомил за проблемите си. Германската компания потвърди, че той е преминал през курс за няколко месеца и е потвърдено от лекари, че той може да лети.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа