Арест на шествието в памет на Немцов - на украински депутат

16832
Арест на шествието в памет на Немцов - на украински депутат
Снимка: rusofili.org

Украински депутат бе задържан по време на траурното шествие в памет на Борис Немцов в Москва, предаде Интерфакс.

Депутатът е Александър Гончаренко, от парламентарната група на партията „Блок на Петро Порошенко“. Засега не се съобщава причината за задържането му. Единственото изявление на руското МВР гласи, че по случая ще има процесуално-следствени действия.

Русия засега не пуска Дурицкая

Украинските дипломати изгубиха следата на своята съгражданка Анна Дурицкая, придружавала Борис Немцов когато бе убит през нощта срещу с...

Самият Гончарено съобщи за ареста си в блога си. Той обясни, че е бил арестуван без причина. "Не съм развявал транспаранти или крещял лозунги, задържаха ме за спорта и ме удариха", гласи съобщението.

Вече се появи и снимка от ареста на украинския депутат, на която се вижда, че той носи тениска с лика на Немцов и надпис на украински "Героите не умират".

В същото време запознат източник заяви, че Гончаренко може да бъде участник в делото, което е започнато в Русия във връзка с пожара на 2 май 2014 година в Одеса. Според "Интерфакс" Гончаренко е публикувал свои снимки на фона изгорелята сграда на профсъюзите в Одеса.

При трагедията загинаха 50 души и бяха ранени над 200. Делото в Русия е срещу лица от крайнодясната украинска групировка "Десен сектор", която е част от управлението в Киев. Счита се, че активисти на "Десен сектор" и на "Самоотбрана от Харков" и Киев, предизвикали масовите безредици в Одеса, са подпалили сградата на областния съвет на профсъюзите в града.

Хиляди излязоха в Москва и Санкт Петербург в памет на Немцов

Над 7000 души се събраха в центъра на Москва на траурния марш в памет на убития Борис Немцов, съобщи руското министерство на вътрешни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа