Атина предложи Димитрис Аврамопулос за еврокомисар

17245
Атина предложи Димитрис Аврамопулос за еврокомисар

Правителството в Атина е предложило министъра на отбраната Димитрис Аврамопулос за поста гръцки комисар в новата Европейска комисия, съобщават електронните издания в Гърция.

Управляващите са уведомили с писмо новия председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Преди да поеме ръководството на отбраната в Гърция, Аврамопулос беше министър на външните работи.

МВФ призова Гърция да ускори реформите

Международният валутен фонд (МВФ) призова Гърция да ускори реформите, договорени с фонда, за да се създадат предпоставки за преодоляван...

Другите кандидатури за този пост - на Дора Бакояни, Димитрис Куркулас, Анна Диамандопулу и Мария Даманаки, са били отхвърлени.

В съобщение на главния секретариат, отговарящ за медиите, се казва, че новият председател на Еврокомисията е бил уведомен, че правителството предлага военния министър Димитрис Аврамопулос да заеме комисарския пост в новата Европейска комисия.

Гърция е поредната страна, която предлага за поста мъж, което може да създаде проблеми на новия председател на Еврокомисията. Европарламентът се закани, че няма да одобри екипа на Юнкер, ако в него няма достатъчно жени. За момента само Чехия официално е номинирала жена.

Междувременно гръцките медии съобщиха, че Атина ще бъде първата столица, която ще посети новият председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Бившият председател на Еврогрупата неведнъж се е изказвал положително за постигнатия от Гърция икономически напредък.

Европейският съюз одобри спасителния план на 2 гръцки банки

Европейският съюз одобри спасителен план за Националната банка на Гърция и Банка Piraeus, съобщава в. "Имерисия". Планът предвижда прес...

Юнкер ще бъде в Атина на 4 август за срещи с премиера Андонис Самарас. Гръцкият министър-председател беше сред подкрепилите кандидатурата на Юнкер от Европейската народна партия за председателския пост на Еврокомисията.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа