"Банкерът на Путин" с иск срещу Русия за 12 млрд. долара, заплашва да й замрази авоарите

4398
"Банкерът на Путин" с иск срещу Русия за 12 млрд. долара, заплашва да й замрази авоарите
Снимка: Gettyimages

Руския магнат и бивш шеф и съсобственик на "Межпромбанк" (Международната промишлена банка) Сергей Пугачов е подал иск срещу руското правителство за 12 млрд. долара, информира ТАСС.

Той твърди, че Кремъл си е присвоил бизнес империята му, след като е изпаднал в немилост. Искът е подаден в Постоянния арбитражен съд в Хага, а по информация на Reuters адвокатите на Пугачов са потвърдили за това вчра. 

Сайтът на Путин е бил атакуван от хакери

Сайтът на президентът на Русия Владимир Путин е бил обект на хакерска атака в неделя, съобщи БНР, позовавайки се на прессекретаря на Пу...

"За последните няколко години, Русия предприе многостранна атака срщу мен, моето семейство и моите инвестиции. Отказвам да бъда сплашван от тактиката на Русия", заявява в писмено изявление Пугачов, наричан някога "банкерът на Путин" заради близките си отношения с руския президент. Бившият банкер избяга във Великобритания преди 4 години през 2011 година.

Той заплашва със замразяване на авоарите на Русия в чужбина, ако не бъде постигнато споразумение по иска му. "Това може да се случи и преди решение на арбитража. Готови сме да действаме още утре", казва той в изявлението си.

Той е разследван от Москва заради измами за стотици милиони долари и обявен за международно издирване. По искане на Русия британски съд замрази активите му в целия свят. Според информация на ABC в момента Пугачов се укрива във Франция.

Обявяването на банкера Сергей Пугачов за международно издирване не е следствие от влошаване на личните му отношения с президента Русия Владимир Путин. Това каза прессекретарят на руското президентство Дмитрий Песков. По думите му това няма общо с "лични или нелични, приятелски или неприятелски отношения". Песков обаче не коментира подадения от бившия шеф на "Межпромбанк" иск срещу Русия в размер на 12 милиарда долапа.

Путин: Минските договорености нямат алтернатива

Руският президент Владимир Путин заяви, че няма алтернатива на минските договорености, предаде ТАСС, като цитира негови изявления пр...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа