Берлускони спонсорирал мафията с по половин милиард лирети годишно

13088
Берлускони спонсорирал мафията с по половин милиард лирети годишно
Снимка: Getty Images / Guliver

Сицилианската мафия получавала по 500 милиона лирети от Силвио Берлускони в началото на 80-те години. По този начин тогавашният строителен предприемач и телевизионен магнат осигурявал спокойствието и комфорта на семейството си. 

Парите били изплащани на два пъти - по 250 млн. лирети на всеки шест месеца, като те били отнасяни от Милано в Палермо в брой и чрез специален куриер. Това, че бившият премиер и лидер на италианската десница се е ръсел яко на Коза ностра, за да не го закача, отдавна е обществена тайна между Алпите и Сицилия, но до вчера не се знаеше цената на спокойствието му. 

Оправдаха Берлускони за "Рубигейт"

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони спечели обжалването на присъдата си за секс с непълнолетна проститутка, съобщават световни...

Отговорът на въпроса вчера публикува в. „Република” благодарение на прихванат разговор на излежаващия доживотна присъда върховен бос на мафията през 70-те и 80-те години на миналия век – закопчания през януари 1993 г. Салваторе (Тото) Риина. При една от обичайните едночасови разходки в строго охранявания затвор „Опера” край Милано той обяснил на събрата по съдба, с когото си правели компания, че Силвио бил изпратил сам емисар в Палермо, за да търси контакти с него. Имал бил усещането, че Коза ностра диша във врата му и може да отвлече с цел откуп него или член на семейството му, страхувал се също така да не бъдат вдигнати във въздуха инсталираните на о. Сицилия ретранслатори на неговите телевизии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа