Близка политическа приятелка на Немцов счита убийството му за удар срещу Путин

24089
Близка политическа приятелка на Немцов счита убийството му за удар срещу Путин

Убийството на Борис Немцов е удар главно срещу президента Владимир Путин, извършен както от външни, така и от вътрешни врагове на държавния глава, които не искат мир с Украйна. Такова мнение изрази в интервю по телевизия "Россия 1" известната в миналото представителка на либералните сили в Русия Ирина Хакамада.

Хакамада и Немцов са били навремето в екипа на президента Борис Елцин. В момента 60-годишата Ирина Хакамада е член на коалицията "Другата Русия". Тя е майка рускиня и баща японец.

"Да, това е удар срещу цяла Русия. А конкретно главния удар мисля, че е срещу Путин", каза Хакамада, която заедно с Немцов бе една от лидерките на "Съюза на десните сили" през първата половина на миналото десетилетие. Хакамада поясни, че смята така, защото престъплението е извършено "демонстративно, фактически пред Кремъл, пред Събора (Храма "Василий Блажений")".

Убийството на Немцов оформя страшните "ние" и "те"

Едва ли някой се съмнява, че убийството на Борис Немцов има политически оттенък. И едва ли някой си мисли, че то ще бъде разкрито &ndas...

"Този удар може да бъде както от страна на външни врагове, но също и от страна на вътрешните врагове на Путин вътре във властта или вътре в някоя група радикали от второ, трето равнище, които не искат да се установи мир с Украйна", подчерта Хакамада.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа