Близо 600 мигранти са се опитали да минат през тунела под Ламанша

4743
Близо 600 мигранти са се опитали да минат през тунела под Ламанша
Снимка: Getty Images/Guliver

Близо 600 мигранти са направили опит да минат през тунела под Ламанша през изминалата нощ. Поредният "щурм" идва, след като британските власти предприеха допълнителни мерки за овладяване на мигрантския поток. Франция настоява за повече действия от британска страна, съобщава БНР.

Великобритания трябва да положи повече усилия от досегашните за овладяването на кризата с мигрантите. Това заяви пред в. "Ла кроа" френският вътрешен министър Бернар Казньов. Той съобщи, че е настоял за това пред британския си колега Тереза Мей, с която в неделя обявиха в обща декларация като "абсолютен приоритет" справянето с мигрантския поток.

От началото на 2015 година Германия е приела 300 хиляди мигранти

От началото на 2015 година Германия е приела 300 хиляди мигранти, които са търсили убежище, съобщава Die Welt, цитирана от "Фокус". Ве...

Министърът приветства решението на британското правителство да увеличи средствата за сигурността в зоната около Евротунела. От понеделник там са изпратени допълнително 100 служители на реда. Британските гранични служби дежурят съвместно с френската полиция, която миналата седмица също подсили присъствието от своя страна.

Министър Казньов засегна и темата за преразглеждане на споразумението от Туке за френско-британската граница, което според него отрежда "по-голяма тежест на Франция".

Докато властите затягат мерките, френски правозащитни асоциации настояват за отваряне на тунела за мигрантите, за да има равновесие в контрола на кризата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа