Блокираните ГКПП-та между Украйна и Крим отново работят

23367
Блокираните ГКПП-та между Украйна и Крим отново работят
Снимка: Getty Images/Guliver

Украйна блокира днес за няколко часа достъпа на леки автомобили в Крим през два от трите контролно-пропускателни пункта на границата с анексирания от Русия полуостров. Става дума за "Армянск" и "Перекоп", предаде ТАСС, като се позова на местните власти.

В резултат се образуваха опашки от граждани, които бяха принудени да слязат от колите си и да преминат на руска територия пеша.

Режимът на тока в Крим ще продължи

Украйна доставя електроенергия на полуостров Крим в ограничен режим. Заради недостига на той ще се наложи продължаване на режима на т...

Леките автомобили, които пътуват от Крим за Украйна, преминаваха със значително забавяне, като затрудненията възникват от украинската страна на границата, отбелязва БТА.

На третия КПП на границата между Украйна и Крим - "Джанка", нямаше проблеми с пропускането на автомобили.

След 16 ч. (българско време) Украйна отново започна да пропуска автомобили през границата с Крим. Информацията предаде РИА Новости, позовавайки се на кримската митническа служба.

Вчера украинските власти съобщиха, че са наредили на автобусните компании да спрат курсовете до Крим и че железопътната връзка с полуострова ще бъде преустановена на 29 декември.

Украйна дръпна за кратко шалтера на Крим, взе и пари от Световната банка

Дори и по празниците кризата в Украйна напомня за себе си. Днес, малко преди обяд, Киев е прекратил подаването на електроенергия към К...

Жителите на Крим може да останат без ток в новогодишната нощ, но спиранията на тока няма да са продължители. За това увери лидерът на региона Сергей Аксенов, цитиран от Интерфакс.

„Дори ако има прекъсвания на тока, то те ще са балансирани – кратки във всеки квартал. Такова, като вчера, когато хората бяха без ток за по 8-10 часа, повече няма да има”, каза той пред журналисти в Симферопол.

Аксенов обвини електрическата компания "Крименерго", собственост на милиардера Ринат Ахметов, в неспазване на заповедта за балансиран режим на тока. Това става ясно от информацията на агенция "Фокус".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа