Бомбена заплаха срещу германската Социалдемократическа партия заради позицията й за бежанците

5066
Бомбена заплаха срещу германската Социалдемократическа партия заради позицията й за бежанците
Снимка: Getty Images / Guliver

Членове на германската Социалдемократическа партия бяха принудени да се евакуират от седалището на партията в Берлин след бомбена заплаха и стотици изпратени расистки имейли и телефонни обаждания, съобщават световни агенции.

От партията, която е член на управляващата коалиция в Германия, заявиха, че заплашителните мейли са започнали да пристигат, след като председателят Зигмар Габриел посети източния град Хайденау в понеделник, където избухнаха бурни протести след пристигането на около 250 бежанци, съобщава Ройтерс.

1,5 млн. евро дава ЕК на Македония и Сърбия за справяне с бежанската криза

Европейската комисия (ЕК) предоставя допълнителна помощ в размер на 1,5 милиона евро за справяне с хуманитарната криза с бежанците в За...

Габриел, който е и вицеканцлер, заклейми антибежанските демонстрации след като крайнодесни протестиращи нападнаха полицаи, ескортиращи търсещите убежище в местен приют.

„Те мислят себе си за защитници на истинската Германия. В интерес на истината, те са най-големите негерманци, за които мога да се сетя“, каза Габриел пред репортери. Германският канцлер Ангела Меркел също осъди протестите.

Расистките мейли са доказателство за антибежанските настроения сред малка част от германците, в момента, когато хиляди търсещи убежище, бягащи от войни и преследвания в Африка и Близкия изток, искат да влязат в страната. Германия очаква над 800 000 търсещи убежище тази година – четири пъти повече, отколкото през 2014 година.

Във вторник, палеж унищожи училищна спортна зала в град Науен, западно от Берлин, която е била предвидена за подслон на бежанци. Полицията съобщи, че огънят в залата е умишлен акт. Пожарът е последният от поредица атаки срещу бежанците и търсещите убежище в центрове в Германия.

Унгария изпраща 2100 полицаи на границата със Сърбия

Унгарската полиция съобщи, че ще изпрати повече от 2100 свои служители на границата си със Сърбия, след като рекорден брой бежанци нав...

Автор: Руслан Трад

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа