Британец събира дарения за гръцкия дълг

16399
Британец събира дарения за гръцкия дълг
Снимка: Getty Images / Guliver

Продавач в магазин за обувки от Великобритания вече е набрал повече от 30 000 евро чрез събиране на дарения онлайн, чиято цел е да се помогне на Гърция да плати вноската си към МВФ, чийто краен срок изтича днес.

За какво беше изхарчена спасителната помощ за Гърция

Само малка част от общо 240 млрд. евро, отпуснати на Гърция в рамките на спасителната програма за страната през 2010 и 2012 г. е отишла...

Ден след като проектът е бил стартиран, близо 2000 души са дарили средства, с което са достигнали 0,002 % от необходимите 1,5 млрд. евро, предаде БГНЕС.

"Цялото това вълнение около Гърция става скучно", каза 29-годишният Том Фени, създател на страницата в сайта "IndieGoGo", където се набират средства. "Защо вместо това ние хората да не го съберем? Европейският съюз е дом на 503 млн. хора, ако всички ние отделим по някое и друго евро, то тогава ще може да намерим решение за Гърция и в скоро време тя отново да стъпи на крака".

Ако проектът бъде успешен, благодетелите могат да спечелят най-различни награди – от благодарствена картичка от премиера Алексис Ципрас, през купа гръцка салата до почивка за двама в Гърция – в зависимост от това каква сума са дарили.

"Мога да разбера защо хора смятат, че това е шега, но събирането на средства по този начин наистина може да помогне", каза Фени.

Гръцката криза - кой е виновен?

Гърция – това е горещата световна тема още от началото на миналата седмица, стана гореща тема и за България през тази седмица. По...

Първоначално малък гръцки остров е бил предлаган на всеки, който дари пълната сума, но от сайта "IndieGoGo" са се свързали с Фени и са го помолили да свали тази оферта, тъй като гръцкото правителство не е дало съгласието си.

С увеличаването на популярността на инициативата, дарените средства вече достигат до около 5000 евро на час. Това обаче все още е далече от необходимите 9,5 млн. на час, които трябват, за да се събере сумата в срок.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа