Британският социален министър: Имигрантите първо да са работили, за да искат помощи

17386
Британският социален министър: Имигрантите първо да са работили, за да искат помощи
Снимка: Getty Images / Guliver

Британският министър на труда и пенсиите Йън Дънкан Смит заяви, че имигрантите от Европейския съюз задължително трябва да са работили на Острова, преди да имат право да кандидатстват за социални помощи. Неговото предложение отива по-далече от обявените във вторник планове от премиера Дейвид Камерън за ограничаване на достъпа на чужденци до социалната система на страната, предаде БНР.

Малко след като британският министър-председател обяви, че от ноември гражданите на Евросъюза вече ще получават помощи за безработни и детски добавки не в продължение на половин година, а само за три месеца, социалният министър поиска въвеждането на допълнителни ограничения.

Емигрантите на Острова вече ще могат да получават помощи само за 3 месеца

Великобритания прокара поредни мерки, целящи ограничаване на емигрантския поток от ЕС към Острова. Емигрантите, които нямат реални ша...

Йън Дънкан Смит каза, че трябва да се забрани на имигрантите да се възползват от социалната система, ако не са плащали данъци в Обединеното кралство. В интервю за медиите министърът намекна, че Великобритания би искала да вземе по-радикални мерки срещу т. нар. "социални туристи", но усилията ѝ в тази насока са спъвани от ЕС.

Евентуалният план е хората да са влагали в системата, преди да дойдат и да поискат каквото и да било. В момента обаче можем само да затягаме правилата, обясни Смит.

Без промяна на принципа на свободно движение на работна ръка и хора в ЕС единствената възможност пред британското правителство е да се опитва да затруднява достъпа на новопристигнали имигранти до социалната система. Според Йън Дънкан Смит обаче има "нарастващо общо разбиране" с други европейски държави като Германия, Холандия и Испания, че правилата трябва да се променят и да се прибегне до по-строг контрол върху притока на чужденци.

От Европейската комисия заявиха, че ще проучат дали новите мерки на правителството в Лондон не нарушават законите на Европейския съюз. Сред тях е и решението свободните работни места на Острова да бъдат обявявани първо в Обединетото кралство и чак тогава и в други европейски страни.

Нови социални мерки срещу имигрантите във Великобритания

Имигрантите от ЕС във Великобритания ще имат право да кандидатстват за социални помощи само за три месеца, вместо шест, освен ако нямат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com