Броят на младите бездомни във Великобритания е три пъти по-голям от официалните данни

5004
Броят на младите бездомни във Великобритания е три пъти по-голям от официалните данни
Снимка: БГНЕС

Реалният брой на младите хора във Великобритания, които са бездомни, е много по-голям от официално обявените  данни от правителството. Това сочат резултатите от проучване, проведено от Кеймбриджкият университет, които ще бъдат публикувани в понеделник, пише британският вестник The Independent.

Около 83 хил. младежи на възраст между 16 и 25 г. са разчитали на помощ от благотворителни организации за осигуряването на подслон през изминалата година. Данните са три пъти по-високи от тези, представени от правителството: Министерството на общините и местното управление е регистрирало 26 852 бездомни на възраст под 26 г.

Камерън: "Ислямска държава" планира атаки срещу Великобритания

Британският премиер Дейвид Камерън предупреди днес, че базираните в Сирия и Ирак членове на групировката "Ислямска държава" планират на...

"Обезпокоително високите" нива на млади хора, използващи услуги, насочени към хората без покрив, са "минимална оценка и вероятно в действителност дори много повече младежи получават помощ из цяла Великобритания", се казва в изследването на Кеймбриджкия университет.

Данните показват, че един от седем души на възраст между 16 и 25 г. няма къде да нощува и е принуден да търси подслон в изоставени сгради, коли или просто някъде навън.

Целта на проучването е да бъдат събрани реални данни за положението на младите хора във Великобритания, за да бъде очертан реалният мащаб на проблема с бездомността. Само по този начин да бъде изградена концепция за политика, а също и адекватно финансиране, така че нуждаещите се млади хора да получат необходимата им подкрепа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа