Брюксел: Новите санкции срещу Русия са "сериозно предупреждение", но са обратими

20093
Брюксел: Новите санкции срещу Русия са "сериозно предупреждение", но са обратими
Снимка: Getty Images / Guliver

Всеобхватните икономически санкции на ЕС срещу Русия, които бяха приети днес, трябва да бъдат "сериозно предупреждение", но могат да бъдат и изтеглени, ако Москва промени своя курс спрямо ситуацията Украйна. Това заяви днес председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой, цитиран от AFP.

Санкциите, които са насочени срещу финансите, отбраната и енергийния сектор на Русия, са "замислени като сериозно предупреждение", че нейните действия в Украйна не могат да бъдат толерирани, но в случай че Москва промени поведението си, ЕС също е "готов да обърне своите решения", изтъкна Ван Ромпой.

ЕС засили санкциите срещу Русия и удари по руските държавни банки

ЕС прие днес значим пакет от икономически санкции срещу Русия, за да принуди руския президент Владимир Путин да преустанови всякаква по...

По-рано посланиците на ЕС се договориха за въвеждане на санкции срещу Москва, които ще включват и ограничаване на достъпа на руските държавни банки към европейските капиталови пазари, предаде Bloomberg.

Както бе отбелязано, руските банки, които са контролирани от държавата, няма да имат право да продават своите ценни книжа - както акции, така и облигации, в Европа.

В допълнение, дипломатите са взели решение да ограничат износа за Русия на стоки с двойна употреба, както и доставките на оборудване за петролната индустрия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа