Бум на обирите в Германия

5203
Бум на обирите в Германия
Снимка: Thinkstock

От години броят на обирите на къщи в Германия нараства, полицаи и политици изглеждат безсилни да се справят с взломаджиите, поради което в страната средно на три и половина минути поредният обир е факт, пише в. "Билд".

Според ново проучване на проблема, направено от проф. Кристиан Пфайфер от института по криминология на Долна Саксония през 2014 г. са извършени 152 000 взломни кражби. При пресмятане се оказва, че на всеки три и половина минути бива извършвано едно такова престъпление в родината на Гьоте. Проблемът е, че процентът на разкриваемост е нисък – около 16%. Най-нисък е този процент в Хамбург – от 7 490 взлома полицията е разкрила едва 8,3%. При около една трета от разкритите престъпления е открита зависимост на бандитите от наркотици или други вещества. Престъпленията са поделени между германци и други – половината от обирите биват извършвани от поданици на Германия, останалите – от "приходящи". Често бандитите не действат като вълци-единаци, а поне с още един помагач.

Deutsche Bank закрива около 200 клона

Около 200 клона ще закрие най-голямата частна германска банка - Deutsche Bank с централа във Франкфурт на Майн, предаде ТАСС. Днес едн...

Всичките тези проблеми са известни и на вътрешния министър Томас де Мезиер, и на местните власти. Въпреки това полицията не бележи успехи чрез действията по превенция и разкриване на престъпленията. Това е коментарът на шефа на Християндемократическия съюз /ХДС/ в Баден Вюртемберг Томас Щробл:"Факт е, че броят на обирите на къщи между 2011 и 2014 г. е нараснал с 65 на сто. Само през последните две години тази мрачна статистика бележи увеличение с 50%.

Бивш престъпник разказал на журналиста Райнхолд Бекман, че не се е страхувал и от камерите за наблюдение, монтирани на къщите. И доказва твърдението си с разходка из жилищен квартал с еднофамилни къщи – камерите хващат много малка част от къщата-мишена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com