Бунтовниците пуснаха международните експерти при разбилия се MH17

16542
Бунтовниците пуснаха международните експерти при разбилия се MH17
Снимка: Gettyimages

Трима експерти от Холандия и 14 европейски специалисти работят на мястото, където е паднал малайзийския пътнически самолет MH17. Това заяви от самото местопроизшествие Майкъл Бочуркив, говорител на мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) за Украйна. По думите му в близките часове ще бъде решено накъде да поеме влаковата композиция с вагоните хладилниците, в които се намират тленните останки на загиналите пътници.

"Сега тук работят 14 наши колеги, за първи път ни съпровождат трима експерти от Нидерландия", каза Бочуркив, който добави, че с тях работят "3-4 представители на украинската страна".

Тази сутрин на гарата в град Торез експертите са огледали трите вагона хладилници с останките на загиналите. Основната работа бе извършена от холандските специалисти. Според тях тленните останки на жертвите се съхраняват по подходящ начин, уточни говорителят на мисията.

По думите му сега се решава въпросът за маршрута на композицията с телата на жертвите. "Предстои да се вземе решение", уточни той, отбелязвайки, че част от железопътното трасе е повредена, "което може да се повлияе върху избора на предстоящия маршрут".

До момента експертите са успяли да огледат две основни зони от разпръснатите отломки. "Ние вече бяхвм при две големи струпвания на отломки от самолета. Ще продължим да наблюдаваме как върни издирването на телата на загиналите и на вещите им", уточни още Бочуркив.

По думите му експертите "се интересуват от третирайон със струпани отломки, където се намира пилотската кабина". Говорителят отбеляза, че опълченците са оказвали пълно съдействие.

Русия отвърна за MH17: Отклонил се е от маршрута, украинската армия е имала ракети в района

Сваленият малайзийски самолет се е отклонил от маршрута, след като прелетял над град Донецк. Това твърди генералният щаб на руските въо...

Днес предстои гласуване на резолюция от страна на Съвета за сигурност на ООН по отношение на разследването за причините за катастрофата на MH17. Заради Русия, в проекта за текст трагедията беше описана като "катастрофа", а не като свален с ракета граждански самолет. Съветът трябва да гласува и резолюция за Палестина. Там 13 израелски войници и над 100 палестинци загинаха при наземната офанзива на израелската армия. С това общият брой на жертвите надхвърли 500 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа