Бурна подкрепа в Бундестага за гръцката спасителна програма

9469
Бурна подкрепа в Бундестага за гръцката спасителна програма
Снимка: Getty Images

С огромно мнозинство долната камара на германския парламент (Бундестаг) одобри четиримесечното удължаване на спасителната програма за Гърция. Това съобщи Reuters.

Това се случи, след като финансовият министър Волфганг Шойбле, който първоначално беше изразил съмнения, че на Атина може да се има доверие, обеща, че няма да позволи на Гърция да изнудва партньорите си от еврозоната.

20 хил. по-малко безработни в Германия

Броят на регистрираните безработни в Германия се е понижил с 20 000 души през февруари, съобщи германската Федерална служба по заетостт...

Преди гласуването той посочи, че „не говорим за нови милиарди за Гърция, не говорим за някакви промени в тази програма. По-скоро става дума да се осигури допълнително време за успешно приключване на програмата”.

Подкрепата си за помощта дадоха 542 депутати, включително почти всички от широката коалиция на канцлера Ангела Меркел. Това е най-голямата подкрепа давана някога за спасителен пакет в еврозоната от 631-членният парламент.

Гласуването в Бундестага беше единствената по-голяма пречка за четиримесечното удължаване на спасителната програма за най-задлъжнялата страна в еврозоната.

Миналата седмица Гърция получи одобрението на Еврогрупата за удължаване на спасителния механизъм след дълги преговори и заплахи и от двете страни. Първоначалното искане на кабинета на Алексис Ципрас беше срокът да се увеличи с 6 месеца. Той постави и условието да не се налагат нови реформи на Атина.

Германия: Гърция няма да получи пари без да изпълни обещанията си

Германският финансов министър Волфганг Шойбле заяви, че Гърция няма да получи "нито едно евро", докато не изпълни обещанията по своят...

Гърция обаче все пак беше принудена сама да предложи реформи, а страната ще остане под наблюдение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа