Българи се сражават в Украйна

37150
Българи се сражават в Украйна
Снимка: Getty Images/Guliver

Няколко българи са заминали в югоизточна Украйна, за да се "борят с нацистите и заради нежеланието да живеят под диктата на САЩ", съобщи руското издание lifenews.ru.

Един от тях, нарекъл се Кабул, продал колата си и изпратил няколко хиляди долара на семействата на войниците от армията на Новорусия. В Донбас Кабул се бие "срещу американския диктат и в същото време за свободата на България".

Сърбия е за решаване на украинската криза по мирен път

Сърбия е за решаване на украинската криза по мирен път. Това заяви днес премиерът Александър Вучич на среща с руския заместник-министър...

- Ако всеки от нас и тези 200 хил. руски семейства, които живеят в България, направят една десета от това, което направих аз, победата вече щеше да е наша, а флагът на опълченците щеше да се вее над сградата на Върховната Рада, казва Кабул.

Доброволецът се обръща към съотечествениците си, като заявява, че обстановката в Украйна е тежка, но е и безнадеждна. Непрекъснатите артилерийски обстрели разрушават болници, училища, транспортни възли и ел. станции.

Според Кабул, украинското правителство е завзело властта и ресурсите в страната с помощта на САЩ. Той отбелязва, че в Киев се надяват да удържат властта с помощта на оръжие, доставено от Запада.

Изданието припомня, че на 10 юни към опълченците от Донбас се присъединиха представители на италианската антифашискта организация "Милениум", като по този начин изразяват желанието си да окажат подкрепа на Донецката народна република срещу властите в Киев.

Николич: Сърбия няма да участва в санкциите срещу Русия

Сърбия няма да участва в санкциите срещу Русия. Това каза президентът Томислав Николич на среща в Белград с руския заместник-външен м...

Миналата седмица към тях се присъединиха и доброволци от Румъния.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа