Българите взимат 253% повече на Острова, отколкото в родината

27417
Българите взимат 253% повече на Острова, отколкото в родината
Снимка: Getty Images/Guliver

Данъчните кредити, отпускани на емигранти във Великобритания, им помагат да печелят в пъти повече, отколкото по родните си места. Това показва доклад, изготвен от мозъчния тръст Open Europe.

Според данните в него доходите на българските глаждани, дошли на Острова, може да скочат над два пъти и половина, съобщава националното радио.
Имигрант с две деца, който получава минимална работна заплата от 196 британски лири на седмица, може да я увеличи с още 330 паунда от данъчни облекчения. От организацията изчисляват, че ако средната седмична заплата в България е 149 паунда, то приходите на българския имигрант в Обединеното кралство ще скочат с цели 253 процента.

Терористичната заплаха във Великобритания остава

Терористичната заплаха във Великобритания ще остане на високо ниво още няколко години, каза координаторът на борбата с тероризма в брит...

Дошлите от Испания например пък ще прибират в джобовете си с 45 процента повече пари, докато увеличението за поляците е 95 процента.

Разкритията подновиха критиките към правителството на Дейвид Камерън, че позволява нископлатените имигранти да бъдат субсидирани от британския данъкоплатец.

Данните ще подсилят и доводите на управляващите консерватори за затягане на имиграционния контрол.

Министър-председателят е прав, като се фокусира върху миграцията извън ЕС, но така също и върху миграцията вътре в организацията. През последните 18 месеца тя се удвои и това води до увеличен натиск върху обществените услуги, училищата, пътната инфраструктура и наличието на жилища, посочва Джеймс Брокеншър, заместник вътрешният министър, който отговаря за имиграцията.

От Open Europe отбелязват, че запазването на данъчните облекчения за чужденци е необходимо, за да бъде осигурено свободното движение на трудова ръка в ЕС, която е важна за британската икономика. Мозъчният тръст обаче съветва европейските имигранти да не се ползват от данъчни отстъпки през първите пет години от престоя си на Острова.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа