Българската „Пиреос” води преговори за вливане в ОББ

7122
Българската „Пиреос” води преговори за вливане в ОББ

Гръцката банка „Пиреос” преговаря с Националната банка на Гърция да обединят дейността си в България, като българската „Пиреос” се влее в Обединена Българска Банка, собственост на Националната Банка на Гърция, съобщава икономическото издание euro2day.gr, цитирано от "24 часа".

Ако се стигне до съгласие, българският пазар ще първият в Югоизточна Европа, където гръцките банки ще завършат преструктурирането си. Преди десетина дни „Алфа банк” продаде клоновете си в България за едно евро на Пощенска банка, собственост на гръцката Eurobank.

Банка Пиреос България с нов депозитен продукт за бизнеса

Банка Пиреос България стартира в началото на годината мащабна кампания, насочена както към големи корпоративни клиенти, така и за п...

Така на територията на България ще останат да оперират две гръцки банки - Eurobank и Националната банка на Гърция, които ще имат по-голям пазарен дял и по-голяма възможност за разрастване.

Според експерти двете дъщерни банки в България са стабилни и нямат нужда от допълнителна рекапитализация, нито пък ликвидността им зависи от банките-майки в Гърция. Дали обаче ОББ и Пощенска банка ще останат и занапред под гръцки контрол не може да се прецени в момента, това ще зависи от процедурите за рекапитализация на банките-майки.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа