Чехия пусна собствена виртуална валута

17512
Чехия пусна собствена виртуална валута

В Чехия бе анонсирана Czech Crown Coin (CZC) - цифрова валута, която ще бъде алтернатива на световно известната виртуална криптовалута Bitcoin. Националната виртуална валута на Чехия ще послужи за поддръжка на местните Интернет-предприемачи.

Според ръководителя на проекта Ладислав Фейт (Ladislav Faith) цифровата валута на Чехия ще бъде алтернатива на сегашните разплащания, както и на различните международни виртуални валути.

Чехия влиза в Еврозоната до 2017 г.

Чехия може да се присъедини към Еврозоната до 2017 г. с подкрепата на проевропейските партии в парламента на страната. Това съобщи чеш...

100 милиона виртуални CZC, съставящи половината от общото количество чешки виртуални пари, са поместени в специална регистрационна компютърна система и са продадени на международните борси за търговия с цифрови пари. Останалите цифрови монети ще се използват като оборотни средства в пределите на страната.

Подобни методи използват и други европейски страни. Така например, за оздравяване икономиката на Исландия, правителството на тази държава подари на всеки жител на тази страна по 30 монети Auroracoin, които са местната виртуална валута. Според днешния курс на деня, те са равни на около $350, пише Kaldata.com, цитиран от КРОСС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа