Ципрас към кредиторите: Не ни спирайте парите

13537
Ципрас към кредиторите: Не ни спирайте парите
Снимка: Getty Images / Guliver

Гръцкият премиер Алексис Ципрас се обърна към ръководителите на правителствата на страните от еврозоната с молба да преразгледат решението от събота и да удължат програмата за финансова помощ за страната преди референдума, т.е. до 5 юли включително. Това съобщи Financial Times, позовавайки се на писмо на Ципрас, адресирано до премиера на Люксембург Ксавие Бетел.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви в писмо до премиера на Люксембург Ксавие Бетел, който от 1 юли поема поста председател на Съвета на ЕС, че е необходимо Еврогрупата да продължи финансовата помощ за Атина. Това предаде ТАСС, като се позова на електронното издание на "Файненшъл таймс".

Гърция: Туризмът няма да бъде засегнат

Ограничителните мерки върху движението на капиталите в Гърция, не се отнасят за тези, които желаят да извършат банкови операции или да ...

"Бих искал да помоля вашето правителство да преразгледа позицията си по въпроса за продължаване на програмата за помощ на Гърция", пише Ципрас и добавя, че се надява на положителен отговор и от министрите на финансите от еврозоната.

Подобно решение според гръцкия премиер ще помогне за постигането на общата цел - сключване на взаимноизгодно споразумение за осигуряване на финансова стабилност, което ще върне Гърция към растеж.

Според изданието Ципрас е изпратил подобни послания на всички свои колеги от еврозоната.

Припомняме, че на 5 юли в Гърция се ще има национален референдум, на който народът ще даде своя вот дали да приема или не условията на международните кредитори.

Почти 60% от гърците са заплашени от бедност

В тревожен доклад на Парламентарната бюджетна служба на Гърция, който е официално представен през септември 2014-та година, се твърди, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com