Ципрас приема възможността за предсрочни избори

5245
Ципрас приема възможността за предсрочни избори
Снимка: Getty Images/Guliver

Гръцкият премиер и лидер на управляващата партия Сириза Алексис Ципрас  заяви, че не желае да се стигне до провеждането на предсрочни парламентарни избори, но поради бунтовниците в партията ми Сириза може да бъда накаран да предприема подобна стъпка. Това сподели той пред партийното радио "Сто Кокино" в Атина, цитиран от БГНЕС.

При загуба на  парламентарното мнозинство ще бъде принуден да насрочи предсрочни избори, като през месец септември възнамерява да свика извънреден конгрес на Сириза. Партийният форум ще бъде свикан след окончателното споразумение с кредиторите, за да може членството да вземе отношения по този въпрос. В момента кабинетът на Ципрас преговаря за получаването на 85 млрд. евро, които са част от третия спасителен пакет на международните кредитори.

Ципрас очаква облекчаване на гръцкия дълг през ноември

Международните кредитори ще вземат решение за облекчаване на дълга на Гърция през ноември, заяви днес премиерът Алексис Ципрас и предуп...

"На гръцкия народ не сме обещавали, че ще бъде леко. Нямах друг избор освен да свикам референдум, което бе рисковано решение само по себе си, защото гръцките партньори стигнаха до крайности и гръцките банки затвориха врати", каза още той.

Според него "международните кредитори са искали от Атина да изпълни тригодишна програма в рамките на пет месеца", но категоричното "Не" на гръцкия народ е развенчало "грубото лице" на кредиторите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа