Дачич: Целта на Сърбия е ЕС, не Русия

18503
Дачич: Целта на Сърбия е ЕС, не Русия

Сръбският министър на външните работи Ивица Дачич заяви пред американския държавен секретар Джон Кери, че стратегическата цел на властите в Белград е присъединяването на страната към Европейския съюз, предаде БГНЕС.

"Сърбия не е част от географското пространство, което се определя като Евроазиатско и поради този факт няма как да има натиск върху нас по този въпрос", каза още Дачич след срещата си във Вашингтон.

"На Джон Кери поясних, че в Сърбия има различни позиции по отношение на други държави, но за нас няма никакво колебание относно пътя към ЕС. Нашите традиционни и приятелски отношения с Русия нямат нищо общо със стремежа ни за членство в ЕС", каза още Дачич и съобщи, че по този въпрос няма никакъв натиск върху Белград от страна на Русия.

Според него "Кери е дал подкрепата си за случващото се в Сърбия - извършваните реформи от страна на сръбското правителство". "Джон Кери подкрепи напредъка в диалога между властите в Белград и Прищина и лидерските крачки на Сърбия в стабилизирането на Балканите", каза още Ивица Дачич, цитиран от сръбската държавна телевизия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com