Демонстрации на бежанци в Унгария

4425
Демонстрации на бежанци в Унгария
Снимка: Getty Images/Guliver

Около хиляда бежанци пренощуваха тази нощ в подземния етаж на централната гара в унгарската столица Будапеща "Келети". Всички те искат да заминат за Германия, но от вчера сутринта полицейските власти не ги допускат до влаковете. Имигрантите скандират Germany, Germany, Let us go! и показват закупените си билети за влака до Залцбург. Те твърдят, че са платили по 200 евро за еднопосочния билет.. "Или да им разрешат да продължат пътуването си, или да ги махнат от гарата", казват местните жители пред РТС. По неофициална информация нелегалните имигранти плащат по 1000 евро за транспорт с кола до Германия или Австрия.

Поради хаоса на гарата "Келети" почти всички влакове тръгваха с голямо закъснение.

Унгарски политик преряза оградата, полицията го прибра

Унгарската полиция задържа един от лидерите на Демократическата коалиция Джердж Какук, който днес символично преряза телената ограда по...

Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто предупреди, че "Унгария ще регистрира всички идващи в страната мигранти и ще връща икономическите мигранти обратно в страната, от която са влезли в Унгария".

Сиярто категорично се противопостави на "квотната система за разпределяне на мигранти", защото тази система само насърчава имигрантите и каналджиите, предаде Ройтерс.

Унгарските власти съобщиха, че от началото на годината в страната са пристигнали над 150 000 бежанци, а само през месец август техният брой е 50 000. Преди два дни приключи строителството на телената ограда по 175 км. граница със Сърбия.

Снимка: архив

Меркел поиска „справедливо разпределение“ на бежанците в целия ЕС

Германският канцлер Ангела Меркел настоя, че бежанци трябва да бъдат разпределени в целия Европейски съюз според способността на страни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа