Джон Кери вижда Украйна в ролята на мост

19754
Джон Кери вижда Украйна в ролята на мост
Снимка: Getty

Украйна може да поддържа стабилни отношения както с Русия, така и с държавите в Европа. Тя трябва да е мост между тях. Това каза пред телевизия PBS държавният секретар на САЩ Джон Кери. По думите му въведените от Запада санкции „оказват влияние, рублата е на най-ниското си ниво откакто е въведено еврото през 1999 г. и руснаците харчат милиарди в нейна подкрепа”.

Петролът също е поевтинял, което според Кери оказва негативен ефект върху бюджета и икономиката на Русия. Той настоя: "БВП пада, не расте, те имат сериозни проблеми", информира агенция "Фокус".

Новият кабинет на Украйна трябва да е ясен до 20 дни

В срок от 20 дни трябва да бъде взето решение за сформиране на правителство на Украйна. Информацията заяви днес премиерът Арсений Яценю...

Междувременно Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) и Съединените щати отново осъдиха организираните от проруските сепаратисти в Източна Украйна избори.

Изборите в т. нар. Донецка и Луганска народна република (ДНР и ЛНР) не съответстват на Минските споразумения за прекратяване на огъня между украинските сили и бунтовниците. Това заяви ротационният председател на ОССЕ, който е външен министър (и президент) на Швейцария Дидие Буркхалтер, в изявление, цитирано от ТАСС.

Тези договорености предвиждат в контролираните от сепаратистите райони да бъдат произведени предсрочни избори за парламент на Украйна.

Утрешните гласувания ще бъдат в нарушение на украинската конституция и на Минските споразумения. Това подчерта говорителката на Съвета за национална сигурност към Белия дом Бернадет Мийхан, цитирана от Асошиейтед прес, информира БТА.

ЕС дава 760 млн.евро на Украйна

Европейският съюз е готов да подпомогне Украйна със 760 млн.евро до края на годината. Той ще продължи да подкрепя страната в диалога с ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа