До края на годината Гърция взема половината от договорените 86 млрд. евро

5588
До края на годината Гърция взема половината от договорените 86 млрд. евро
Снимка: Getty Images / Guliver

От 20 август до края на годината Гърция трябва да получи общо пет транша или повече от половината от новия пакет средства в размер на 85,5 млрд. евро. Според гръцкия в. "Та неа" траншовете ще се отпускат в зависимост от проведените икономически мерки, искани от кредиторите, пише БГНЕС.

В документ с финансовите нужди на Гърция, който е бил представен на Еврогрупата, се предвижда земята да получи пет месечни вноски от август до декември като за всяка от тях властта в Атина ще трябва да изпълнява конкретни мерки.

Опозицията с вот на недоверие към гръцкия председател на парламента

Опозиционната гръцка партия "Потами" изготви предложение с искане на вот на недоверие на председателя на парламента Зои Константинопоул...

От общо 58 икономически мерки, които са били обсъждани по време на срещата на Еврогрупата на 14 август, шест са частично реализирани, а още 13 тепърва трябва да бъдат изпълнени.

Месечните вноски до края на годината, общо 46,7 млрд. евро, зависят от изпълнението на тези мерки. Те предвиждат съкращаване на бюджетните разходи, промени в пенсионно-осигурителната система, решаване на проблемите с лошите кредити и продажбата на регионалните летища.

Научете в Expert.bg и още един плюс от постигнатата от Алексис Ципрас договорка за Гърция - относно депозитите на гражданите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com