Донецк и Луганск организират избори на 2 ноември

39965
Донецк и Луганск организират избори на 2 ноември
Снимка: Getty Images/Guliver

Самопровъзгласилите се Донецка република и Луганска народна република организират президентски и парламентарни избори на 2-ри ноември, съобщи "премиерът" на Донецка Александър Захарченко, цитиран от агенция Интерфакс.

Председателят на Върховния съвет на съседната Луганска република Алексей Карякин потвърди, че вотът там ще се проведе на същата дата.

Западна Украйна – близка и далечна на конфликта в Изтока

Западният украински град Лвов се гордее, че е и физически, и културно близък до Западна Европа. Подкрепените от Русия сепаратисти в из...

Парламентът в Киев прие закон за по-големи правомощия в самоуправлението на двата региона, в който се призоваваше за местни избори на 7-и декември, но сепаратистките лидери веднага заявиха, че сами ще определят датата, предаде БНР.

Опълченците от т.нар. "Донецка народна република" са започнали изтеглянето на военната техника, съгласно меморандума, подписан в Минск, съобщи ИТАР-ТАСС, като цитира "министъра" на отбраната на републиката Владимир Кононов. Говорителят на Съвета за национална сигурност и отбрана в Киев Андрий Лисенко заяви, че от украинска страна също е започнала подготовка за изтегляне на тежкото въоръжение.

Съгласно мирното споразумение, подписано в столицата на Беларус, всяка страна трябва да изтегли войските и техниката си на 15 км, за да се създаде 30-километрова буферна зона.

От местното опълчение съобщават, че в района на град Мариупол засега няма раздвижване на силите.

Ако мирният план се провали, Украйна ще се защитава с военни средства

Украйна е готова да се защитава с военни средства, ако мирният процес с проруските сепаратисти се провали. Това заяви президентът Петро...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа