Дори и високата инфлация в Русия не свали драстично рейтинга на Путин

6977
Дори и високата инфлация в Русия не свали драстично рейтинга на Путин
Снимка: Gettyimages

Притесненията за увеличаването на цените в Русия са довели до спад в одобрението на президента Владимир Путин, въпреки че той остава значително висок, пише руският в. „Ведомости“, цитиран от БГНЕС.

Според социологическо проучване на организацията Фонд за обществено мнение 72% от руснаците биха гласували за Путин този месец, което е слабо намаление от май насам, когато този процент бе 76%. Според данни на друга организация – Центърът „Левада“, 83% от избирателите са одобрявали действията на държавния глава през август, което също е намаление в сравнение с май, когато те са били 89%.

Доналд Тръмп - американският Владимир Путин?

Той обещава да възстанови величието на страната, без да предлага конкретни планове. Той използва в своята реч груби и вулгарни изрази, ...

Вестникът цитира и експерти, според които спадът в одобрението на Путин, макар и незначителен, представлява общественото неодобрение спрямо цените в страната това лято.

Популярността на Путин въпреки това остава значително висока и заради неговия отговор на кризата в Украйна миналата година. Анексирането на полуостров Крим и осъждането на действията на Запада пробудиха патриотични чувства в Русия, посочва агенция Ройтерс.

Инфлацията на потребителските цени през юли е била 15.6%, пише още агенцията. През март тази година тя е достигнала най-високите си стойности от 13 години насам, когато е била 16.9%, след спада на рублата заради срива на цените на петрола и заради западните санкции, наложени на Москва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа