Дъщерята на Немцов обвини Путин за убийството на баща си

17356
Дъщерята на Немцов обвини Путин за убийството на баща си

Дъщерята на убития руски опозиционен лидер Борис Немцов каза, че руският президент Владимир Путин трябва да понесе отговорността за неговото убийство. Според Жана Немцова президентът е "политически" виновен. Тя отново изрази обвиненията на някои от приближените на баща си, че убийството му е политически мотивирано. "Той беше най-отявленият критик на Путин. Той беше най-влиятелният лидер на опозицията в Русия", допълни тя. Според нея след смъртта на Немцов опозицията е "обезглавена" и "всички са уплашени".

30-годишната жена заяви, че разследващите все още не са се свързали с нея, защото те не са "заинтересовани в независимо разследване".

Миналата година Немцов се е свързал с руските власти след като е получил смъртни заплахи на своята страница във Facebook, които той е свързал с позицията му относно кризата в Украйна. BBC припомня, че той е подготвял доклад, който се е очаквало да разобличи прикрито военно руско участие в конфликта. През септември обаче полицията е отказала да разследва неговите оплаквания.

Жана Немцова заяви също, че откакто е убит, тя няма достъп до неговия апартамент, където той държи всички свои документи.

Европарламентът поиска международно разследване на убийството на Немцов

Депутатите от Европейския парламент възнамеряват да поискат от руските власти провеждане на международно разследване на убийството на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа