ЕК няма да признае референдума в Крим

17746
ЕК няма да признае референдума в Крим

Няма да признаем за законни резултатите от незаконен референдум. Това заяви на пресконференция говорителят на Европейската комисия Пиа Хансен в отговор на въпрос, свързан с насрочения за неделя референдум за отделянето на Крим от Украйна и за присъединяването му към Руската федерация, предаде БТА.

Ще реагираме по подходящия начин в подходящия момент, добави тя, попитана как ще действа ЕС, след като бъдат обявени резултатите от референдума. Хансен допълни, че ЕК ще следи допитването възможно най-отблизо. Работата по съставянето на списъка (на личностите и организациите, срещу които се предвижда налагането на санкции) продължава и той още не е готов. Това заяви Мая Кочиянчич, говорител на върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън. Тя не потвърди информацията на украински медии, че списъкът ще съдържа имената на високопоставени служители на "Газпром".

Русия си запазва правото да защитава сънародниците си в Украйна

Москва заяви, че си запазва правото да защитава сънародниците си в цяла Украйна, след като един демонстрант бе убит в сблъсъците в из...

По-рано днес високопоставен дипломат заяви в Брюксел, че Съветът на ЕС по външни работи ще обсъди в понеделник подобен списък, както и че засега официално не става дума за "руски граждани и организации". Неофициално този списък ще съдържа имена на руснаци, свързани с усложнената обстановка в Украйна.

Преди седмица държавните и правителствените ръководители от ЕС приеха решение, според което насроченият референдум в Крим ще бъде противоконституционен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа