ЕС може да разшири санкциите срещу Русия, казва британският външен министър

14862
ЕС може да разшири санкциите срещу Русия, казва британският външен министър
Снимка: Getty Images/Guliver

Европейският съюз е готов да разшири санкциите срещу Русия в зависимост от действията на Руската федерация към Крим, заяви британският външен министър Уилям Хейг в Брюксел.

"Списъкът с 13 руски официални лица и осем души на ръководни позиции в Крим не е издълбан в камък. Той може да бъде удължен в зависимост от действията на Русия по отношение на Крим", каза Хейг, предаде БГНЕС.

Той подчерта, че санкциите на ЕС, приети едновременно със САЩ, показват "добра координация". "Санкциите са само част от нашия отговор на ситуацията в Украйна. Оставаме отворени за дипломатически диалог с Русия", посочи британският външен министър.

Мнението на Хейг беше подкрепено и от канцлера на Германия Ангела Меркел. Тя смята, че Русия сама се е изолирала на световната сцена с провеждането на референдума в Крим, въпреки международното отхвърляне на вота като незаконен. "Русия се изолира до голяма степен с признаването на т. нар. референдум”, каза говорителят на Меркел Щефан Зайбер, визирайки гласуването в Съвета за сигурност на ООН в събота. Тогава 13 държави отхвърлиха референдума като невалиден, Китай се въздържа, а Русия остана сама, използвайки правото си на вето.

Латвия предлага ЕС да компенсира членките си, засегнати от санкциите срещу Русия

Европейският съюз трябва да даде компенсации на тези страни-членки, чиито икономики ще бъдат засегнати най-силно от въвеждането на санк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа