ЕС никога няма да признае анексирането на Крим

16765
ЕС никога няма да признае анексирането на Крим

Европейският съюз никога няма да признае анексирането на Крим от Русия, заяви върховният представител на ЕС по външната политика Федерика Могерини, предаде БГНЕС.

"Разбира се, че обсъждахме проблема "Крим". И потвърждавам, че Евросъюзът никога няма да признае присъединяването на Крим към Руската федерация", заяви Могерини след заседанието на Съвета по външни работи на ЕС.

Могерини обяви и за предстоящото налагане на нови санкции на Русия. "На заседанието отново бе потвърдена готовността за бързо приемане на нови санкции срещу Москва. Въвеждането им обаче изисква допълнителна техническа работа".

Решението ще бъде взето на срещата на ЕС на 18-19 декември, уточни Могерини. Очаква се в рамките на новите санкции да бъде наложена възбрана върху инвестициите от ЕС в Крим. Ще бъдат наложени и редица търговски ограничения.

Изявлението на Могерини е в пълно противоречие с думите на Ангела Меркел, казани часове по-рано. Фрау канцлерин заяви, че не очаква на срещата на върха в ЕС да бъде взето решение за налагането на нови санкции на Русия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа