ЕС ще има координатор за борбата с ебола

11505
ЕС ще има координатор за борбата с ебола
Снимка: Gettyimages

Европейският съюз ще назначи до края на седмицата европейски координатор за борбата срещу хеморагичната треска ебола. Информацията съобщи френският външен министър Лоран Фабиюс.

Пред журналисти той добави: "Европейските външни министри "заявяват единодушно, че идеята за европейски координатор за борба с ебола е добра".

ЕС успокоява за ебола: Няма да ни стигне

Вероятността ебола да се разпространи в Европейския съюз е минимална. Не се притесняваме от епидемия в Европа. Това заяви европейският ...

Принципът трябва да бъде одобрен днес от 28-те. Името ще бъде избрано в идните дни, информира АФП.

Според европейски източник държавните и правителствени ръководители на ЕС, които ще се срещнат в четвъртък и петък, ще обявят избрания човек. Той или тя ще работи в Центъра за спешно реагиране на Европейската комисия.

"Това е важна крачка, защото трябва всички да се включат в борбата с тази много тежка епидемия. В трите основно засегнати страни Либерия, Сиера Леоне и Гвинея цифрите растат значително..., изключително. Но има страни, в които епидемията беше спряна", изтъкна министърът давайки за пример Сенегал и Нигерия.

"Целта е да се промени кривата", поради което "са необходими едновременно центрове за лечение, за обучение" на медицински служители, "за контрол" на хората, които искат да напуснат страната, и за "финансиране". "Това е абсолютен приоритет", заяви Фабиюс.

Обмислят скенери за ебола във всички летища в ЕС

Среща на министрите на здравеопазването на страните от Европейския съюз в Брюксел, посветена на борбата с ебола, ще обсъди въвеждането ...

Миналият петък американският президент Барак Обама назначи адвоката Рон Клейн да координира реакцията срещу заболяването в САЩ, припомня БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа