ЕС спира разширяването си за неопределено време

12673
ЕС спира разширяването си за неопределено време
Снимка: Getty Images / Guliver

Невъзможно е да се предвиди кога ще продължи процесът по разширяването на ЕС. Това не означава, че ще бъдат прекратени преговорите. Такава е оценката на конференцията "ЕС и Западните Балкани", която се проведе в Белград.

По време на събитието бяха отчетени проблемите в рамките на Съюза и предвизвикателствата по неговата периферия. Именно те правят неясно кога процесът ще продължи, информира агенция МИА.

Еврокомисарят по разширяването: Нови членки не се предвиждат

Бъдещият еврокомисар по разширяването и политиката на съседство, австриецът Йоханес Хан, заяви, че в процеса на разширяване на ЕС пре...

Предишният еврокомисар по разширението Гюнтер Ферхойген в речта си по време на конференцията подчерта, че ако трябва да се погледне сериозно на бъдещата роля на ЕС в глобален аспект, съюзът няма алтернатива на политиката на разширение, информира БГНЕС.

Той посочи: "Идеята за европейско единство принадлежи на всяка страна в Европа, затова въпросът коя страна може да бъде част от процеса по разширяването трябва да се основава на факта, че всички европейски държави имат неотменното прави да бъдат членки на ЕС, ако споделят неговите ценности и спазват условията".

Последните предизвикателства в Европа са засилили убеждението, че процесът на евроинтеграция е единственият инструмент, който може да гарантира дългосрочната стабилност на европейския континент. "Същината на ЕС е в мира. Това има връзка с икономиката, върховенството на закона и просперитета, но това го няма, ако няма мир", подчерта Ферхойген

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа