ЕС увеличава броя на санкционираните руснаци и украинци

11554
ЕС увеличава броя на санкционираните руснаци и украинци
Снимка: Getty Images / Guliver

Още 33-ма украински и руски държавни служители и бизнесмени бяха включени в черния списък на хората с наложена забрана за пътуване на територията на ЕС. Освен това активите им на европейска територия бяха блокирани. Сред тях са членове на вътрешния кръг на президента на Русия Владимир Путин, предаде БНР.

Дългът на Украйна за газа трябва да бъде погасен и Европейският съюз може да изиграе роля в това, заяви външният министър на Люксембург Жан Аселборн след срещата с колегите си от Евросъюза. Украйна има дълг от 2,2 млрд. Вчера, 15 април, се е състояла телефонна конференция между министрите на енергетиката на Съюза по проблема. Малко преди съобщението за това Дмитрий Песков, говорителят на руския президент, съобщи, че в Кремъл до този момент не е получаван отговор на посланието на Владимир Путин до ръководителите на 18 европейски страни по проблемите на украинския дълг за газа.

В Украйна пребиха кандидат-президент

Депутатът и кандидат за президент на Украйна Олег Царев е в тежко състояние, след като му е бил нанесен побой, съобщава УНИАН. След кр...

Париж и Лондон изразиха тревогата си от драматичния развой на конфликта в Източна Украйна, стана ясно след телефонния разговор на френския президент Оланд и британския премиер Камерън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа