Експерти: Може да има ескалация на напрежението в Крим след 16 Март

13331
Експерти: Може да има ескалация на напрежението в Крим след 16 Март
Снимка: Getty Images/Guliver

Руската военна активност в Крим ще се увеличи след провеждането на референдума за статута на автономната република на 16 март. Така поне смятат украински експерти, предаде УНИАН, цитирана от „Фокус”.  

„До провеждането на т.нар. референдум в Крим няма да има опити за силови действия, но след 16 март ситуацията може да стане доста заплашителна. Останаха ни само няколко дни, в които можем да използваме всички международни механизми, за да не допуснем военно противопоставяне”, казва заместник-генералният директор на център „Разумков” Валери Чали.

Кримският парламент прие декларация за независимост

Парламентът на Крим прие декларация за независимост на републиката, която е необходима за провеждането на референдума, предаде ИТАР-ТАС...

Междувременно стана ясно, че сайтът на кримския референдум „Референдум 2014” е бил подложен на кибер атака от страна на Украйна и САЩ. Сайтът, на който са били поместени правовата база, видео материалите и новините, които се отнасят до провеждането на планирания за 16 март референдум, е бил компрометиран. Според думите на хората, занимаващи се с поддръжката на интернет страницата, атаките са били проведени от териториите на САЩ и Украйна.

По-рано днес парламентът на Крим прие декларация за независимост на републиката. Това е необходимо условие за провеждането на референдум.

 

 

Парламентът трябваше да прати депутати, които да наблюдават референдума в Крим

„Това са местни формирования, сформирани от населението на Крим и властта. Има хора, които заминаха натам. Основната тема, която ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа