Емигрантите на Острова вече ще могат да получават помощи само за 3 месеца

15291
Емигрантите на Острова вече ще могат да получават помощи само за 3 месеца
Снимка: Getty Images / Guliver

Великобритания прокара поредни мерки, целящи ограничаване на емигрантския поток от ЕС към Острова. Емигрантите, които нямат реални шансове да си намерят препитание там, ще получават помощи за само три месеца, вместо досегашните шест, съобщава БНР.

Министър-председателят Дейвид Камерън ще обяви новата мярка, която влиза в сила през ноември, в изказване по-късно днес пред служители от имиграционните служби. Тя обхваща както помощите за безработни, така и детските добавки.
Премиерът ще каже, че те ще бъдат изплащани на европейски граждани не половин година, както беше досега, а само в продължение на три месеца, освен ако те нямат „много ясна перспектива да си намерят нова работа”.
"Искаме да сме сигурни, че хората идват тук заради правилните причини, а това означава да се справим с магнетичното привличане на британската социална система. Не можете да очаквате, че ще дойдете във Великобритания и ще получавате нещо срещу нищо", обясни Камерън пред медиите.
През тази година заради силните обществени настроения срещу имиграцията правителството в Лондон започна да затяга достъпа на чужденци, особено от ЕС, до социални помощи. Пристигащите от други европейски държави вече трябва да чакат три месеца преди да могат да кандидатстват за тях. Властите могат да отнемат и шофьорските книжки на онези, които пребивават нелегално в страната.
Според британския премиер новите мерки трябва да докажат, че правителството изгражда „имиграционна система, която поставя Великобритания на първо място”.
Британската опозиция също подкрепя въвеждането на по-строг имиграционен контрол. Лейбъристката партия смята, че правителството е преувеличило очакванията за броя на българите и румънците, които ще дойдат на Острова, но заедно с това критикува управляващите, че не правят достатъчно, за да ограничат броя на незаконно пребиващите чужденци.

Ембаргото не спря британските доставки на оръжие за Русия

Въпреки убежденията на британския премиер Дейвид Камерън, че оръжейното ембарго се спазва, близо 250 лиценза за продажба на британско о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа