Еврозоната ще изостави Гърция, ако резултатът от референдума е "Не"

19641
Еврозоната ще изостави Гърция, ако резултатът от референдума е "Не"
Снимка: Getty Images/Guliver

Ръководителят на Еврогрупата Йерун Диселблум заяви, че Еврозоната няма да може да подкрепи Гърция, ако отговорът на предстоящия референдум е "Не", предаде РИА Новости.

Диселблум каза още, че при този вариант на развитие на ситуацията съгласуването на по-добър пакет с помощ от кредиторите е илюзия, а по-добрите перспективи за възобновяване на преговорите са при евентуален положителен вот.

В Гърция опашките за пeнсии пред банките продължават

Драмата на гръцките пенсионери продължава и днес. Опашките за пeнсии пред банките са от рано тази сутрин. Оборотът на магазините спадна...

Според холандския икономист отрицателния отговор на организирания от премиера на южноевропейската държава Алексис Ципрас референдум не означава, че страната ще напусне автоматично групата на държавите, използващи общата валута.

Отказът на гърците да приемат програмата на Тройката (Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд) ще постави много въпроси, на които няма да може да се отговори.

"Гръцкото "Не" ще ни лиши от възможността да оказваме финансова помощ на страната", каза шефът на Еврогрупата. "Държавата ще трябва да разчита на собствените си ресурси", поясни той.

Еврогрупата вчера реши да не продължава преговорите с Атина, докато не излязат резултатите от допитването в неделя. Подобно решение взе днес и Европейската комисия.

Резервациите в гръцки хотели намаляват с 50 000 на ден

Всеки ден туристите, които си резервират място в гръцки хотели за лятната си ваканция намаляват с по 50 000 души, пише британския вестн...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com