Фенове скочиха срещу нови правила на Евровизия

11844
Фенове скочиха срещу нови правила на Евровизия

Фенове скочиха срещу новите правила за финала на Евровизия 2013 в Малмьо. Европейският съюз за радио и телевизия EBU реши тази година продуцентите на шоуто да решават реда на песните в конкурсните вечери, а не както бе досега - с жребий, предаде БЛИЦ.

От друга страна българските кандидати за европейска слава също са притеснени, че от БНТ все още не са пуснали правилата и срокове за подаване на песни за нашия конкурс, който ще определи родния фаворит. От "Сан Стефано" успокояват, че ще има конкурс и тази година, но не уточняват кога ще бъде подборът на песни. Миналата година по това време вече бяха селектирани първите 66 изпълнения, които после се състезаваха в 2 тура преди финала.

Софи Маринова: Искам догодина пак на Евровизия

Дни след завръщането си от Баку Софи Маринова, екипът й и БНТ дадоха пресконференция. На срещата с медиите освен изпълнителката присъ...

Досега редът за изпълнение за двата полуфинала и финала бе определян на случаен принцип чрез жребий. От тази година обаче изборът на стартови позиции ще бъде определян по друг начин.

1. Страните ще бъдат разпределени в двата полуфинала чрез жребий, който по традиция ще се състои в края на януари. Участващите държави се разделят в две урни на база история на гласуването и жребият ще определи в кой от двата полуфинала ще се състезават участниците.

2. Продуцентите на шоуто обаче ще определят стартовата позиция на всички песни в двата полуфинала. Това ще се случи и с Големите 5 - Великобритания, Испания, Франция, Германия и Италия във финала, а единствено позицията на страната домакин ще бъде определена чрез жребий.

Въпреки добрите намерения на продуцентите обаче вълна от недоволни мнения заля мрежата. Феновете негодуват от тези промени, защото смятат, че така конкурсът ще бъде манипулиран и малките държави няма да имат шанс за добро класиране. От EBU обаче смятат, че това решение няма да навреди и така шоуто ще бъде направено по-добро. Не е тайна, че шведите са едни от най-добрите в производството на развлекателни програми и ще направят Евровизия в Малмьо догодина по-интересна. Това се прави с цел да няма скучни периоди в конкурса, като например да се избегне поредицата от еднотипни песни, която жребият е избрал. Сега обаче поне със сигурност няма да се редуват бавна с бавна песен.

Софи се изповядва днес

Днес от 15.20 ч. БНТ ще излъчи филм за участието на Софи Маринова на "Конкурса за песен Евровизия", съобщиха от националната телевизия....

Редът на изпълнение на финалистите в Детската Евровизия ще се определя от продуцентите на шоуто. По същия начин се провежда и шведския финал, където често продуцентите са обвинявани, че фаворизират част от участниците като им дават по-добър ред на изпълнение.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com