Франция и Германия създадоха работна група за дълговата криза

3173
Франция и Германия създадоха работна група за дълговата криза

Франция и Германия решиха да създадат двустранна работна група за дълговата криза в еврозоната, съобщиха финансовите министри на двете страни след срещата им в Берлин, предаде БГНЕС.

"Ангажирани сме с приемствеността в еврозоната и нейната стабилност. Поради това решихме да обсъждаме редица въпроси в двустранна работна група", заяви френският финансов министър Пиер Московиси.

Групата ще се занимава с "прилагането на взетите решения за Гърция и Испания, но също и с по-структурни въпроси в областта на наблюдението на банките, банковия съюз и европейската интеграция", допълни министърът.

Париж и Берлин целят да "засилят работата си" преди следващата среща на върха на лидерите на ЕС в Брюксел на 18 и 19 октомври, когато кризата в еврозоната отново ще заема централно място.

Срещата на Московиси с германския му колега Волфганг Шойбле беше част от оживената дипломатическа дейност в момент, когато Европа се стреми да овладее продължаващата близо три години дългова криза.

Германският канцлер Ангела Меркел проведе среща с френския президент Франсоа Оланд в Берлин в четвъртък, след което прие гръцкия премиер Андонис Самарас. Оланд и Самарас се срещнаха в Париж в събота. Меркел ще проведе среща в сряда с италианския премиер Марио Монти в Берлин.

Бизнес доверието в Германия е най-ниско от 2010 г.

Бизнес доверието в Германия се срина до най-ниското ниво от април 2010 г., предаде БГНЕС. Бизнес доверието в най-голямата икономика в ...

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com