Франция няма да праща войници в Ирак

12318
Франция няма да праща войници в Ирак
Снимка: Getty Images / Guliver

Франция ще се бори срещу "Ислямска държава", но без да изпраща войници в Ирак. Това заяви френският президент Франсоа Оланд на пресконференция в Елеисейския дворец, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от "Фокус".

„Франция ще се присъедини към антитерористичната операция срещу групировката „Ислямска държава”, но няма да изпраща войници в Ирак. Става дума само за нанасяне на въздушни удари и само на територията на Ирак”, каза Оланд.

Френски доброволец се е заразил с ебола

Френска гражданка доброволец, работеща в „Лекари без граница”, се е заразила с вируса на ебола, съобщи Ройтерс. Жената е п...

По думите му световната общност трябва „да действа бързо”. Затова още следващата седмица в Париж ще се проведат консултации с лидерите на водещите политически групи в парламента на страната.

Междувременно "Ислямска държава" разпространи видео с британския фотожурналист на свободна практика Джон Кантли, в който той казва, че е държан в плен. В записа мъжът, облечен в оранжев гащеризон, говори директно към камерата, в стилистиката на новинарски репортаж, и обещава да разкрие „истината” за джихадистката организация, превзела обширни райони в Ирак и Сирия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа